Анастас Попдимитров: Защо българската ваксина не се обсъжда, тя е на самия финал?

Анастас Попдимитров: Защо българската ваксина не се обсъжда, тя е на самия финал?
Как се справя държавата в условията на пандемия?

Във Великобритания, Германия, Франция непрекъснато се обсъжда какви разходи трябва да се направят, а при нас да поканиш министър-председателя в НС е живо приключение. Това каза за „Денят ON AIR“ депутатът от левицата Анастас Попдимитров.

По думите му няма инат, но Бойко Борисов е отговорен за онова, което се случва.

„Здравният министър използва цялото парламентарно време, за да покаже колко е възмутен, че му намираме недостатъци. Не даде нито един отговор. Той не е човекът, подписал договора за ваксините„, посочи събеседникът за Bulgaria ON AIR.

„Искам да попитам защо българската ваксина не се обсъжда, защото стана ясно, че е на самия финал. Вероятно нашият здравен министър не живее в това медийно пространство. Всеки ден слушам репортажи за нея. Много пъти са казвали „да“ на нещо, което до обяд е ставало „не„, допълни народният представител.

Според него вече станало ясно, че всъщност цялата работа с ваксините няма да е толкова бърза. Има много въпроси, на които трябва да получим отговори.

Попдимитров смята, че хората трябва да знаят повече, а не да бъдат плашени.

„Една ваксина излиза около 40-50 ст., което е поносима цена. Но да не забравяме, че един тест за Ковид струва 17 лева, но ни го правят за 120. Цялата тази история няма сигурност, предстоят още изпитания„, допълни той.

„Бюджетът за култура е увеличен с 10%, което е за работни заплати. Делегираните бюджети не ти дават възможност да увеличиш заплата на даден колега в тази сфера и тези 10% ще отидат за други разходи. Няма логика в това, което се случва в Министерството на културата. Творците на свободна практика много трудно ще получат нещо„, допълни депутатът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.