Театрална трупа се зарази с COVID-19 и го изкара в Германия

Театрална трупа се зарази с COVID-19 и го изкара в Германия

Снимка: Pixabay

Театрална трупа се зарази с коронавирус и успешно го преболедува в Германия. Как е станало това и как са се преборили с болестта разказа актрисата Петя Алабозова в ефира на Нова ТВ.

“Преди 3 седмици имах премиера със спектакъла “Жана Д’арк” на Шилер, доста бях развълнувана с първата ми голяма роля на голяма сцена. На празника след премиерата съм се заразила с вируса COVID-19. Научих това 1 седмица по-късно, след като получих обаждане от регионалната здравна институция”, разказва Петя.

Оттам й казали, че директорът на театъра е заразен. 

“След премиерата той ни стисна на всички ръцете, а мен даже ме прегърна. В този момент сме се заразили 7-8 колеги”, разказа Петя.

Симптомите, които Петя е имала са били 2-3 дни главоболие и кихане. 

“При повечето колеги нямаше силни симптоми. Единствено един по-възрастен колега имаше леко усложнение и беше приет в болница”, разказва актрисата.

Петя казва, че се е лекувала с чай и парацетамол, а по думите й в Германия няма паника около вируса. 

“Казаха ми, че 48 след края на симптомите вече мога да излизам навън и не съм вече заразна. Но за да са напълно сигурно е по-добре да остана още 1 седмица вкъщи”, обясни Петя Алабозова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.