Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса

Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 юли трябва да стартира активният летен сезон на Черноморието, убедена е ресорната министърка Николина Ангелкова.

Тогава плажовете трябва да са готови, за да се осигури тяхното правилно ползване с оглед запазването на  здравето на хората в условията на епидемията.

Още по темата

7 май 2020 10:48

38

7 май 2020 08:58

12

Ангелкова, заедно с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на правосъдието Данаил Кирилов, представиха пред правната комисия в НС поправките на МС в Закона за здравето, които уреждат мерките за ограничаването на разпространението на COVID-19 след края на извънредното положение.

Тя посочи, между първо и второ четете на Закона нейният екип ще прецизира текстовете, защото при тази ситуация трябва да се гледа индивидуално на всеки случай.

„Основният принцип на това предложение е свързан с това, че е нужно да има правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас и да спазваме принципа на индивидуалност, защото плажовете са различни“, посочи тя.

Англекова обясни, че иска да бъде записано, че ако концесионер избере опция да не плаща концесията, това ще го задължи да осигури безплатни чадъри.

При 50% плащане на концесия, плажните принадлежности да са с цена наполовина.

Да се осигури правна възможност за сключване на допълнително споразумение, защото това ще важи само за лято 2020, поиска още тя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.