Без топла вода два месеца, в София са готови за протест

Без топла вода два месеца, в София са готови за протест

Снимка: БГНЕС

През летните месеци „Топлофикация-София” ще остави четири квартала без топла вода. Това предизвика недоволството на гражданите от „Студентски град”, „Витоша”, „Малинова долина” и „Дървеница”. Причината е ремонт. От „Топлофикация-София” обявиха, че това ще продължи от 15 юни до 15 август. Сред засегнатите ще е дори Онкоболницата в „Дървеница”.

От Национално представителство на студентските съвети написаха остро писмо до „Топлофикация-София” и кметът Йорданка Фандъкова.

„Отговор на този етап няма”, заяви Даниел Парушев, председател на  Национално представителство на студентските съвети. „Проблемът е голям. В „Студентски град” живеят около 40 000 студенти, а общо жителите на квартала са 100 000. Само допреди месец ни се обясняваше, че по време на пандемия, а то е в момента, трябва да имаме добра лична хигиена и да си мием ръцете. Сега това изобщо не е казус. Обръщаме се към всички управляващи и всички институции да вземат мерки. Премиерът трябва да направи абсолютно всичко възможно, защото се връщаме един век назад”, допълни Парушев.

Студентите се чудят как ще се справят без топла вода 2 месеца.

„Трябва да се подмени магистрален топлопровод, който е с ширина на тръбите 700 см. Това означава, че трябва да подменим не само участъци, които могат да аварират всеки момент, но преди всичко трябва да подменим подпорни арматури”, заяви Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация-София”. По думите й, ще бъде направено всичко възможно ремонтът да бъде съкратен максимално. От „Топлофикация-София” са пуснали запитване за по-дълъг работен ден, но подмяната на тръбите няма как да стане за две седмици.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.