Пийте чай от лайка за отслабване и при стрес

Пийте чай от лайка за отслабване и при стрес

Снимка: Istock

Чаят от лайка е популярна напитка, която е известна със своите здравословни ползи от векове. Много схващания в народната медицина на редица народи се базират на силата на билките. Лайката е една такава билка с множество мощни свойства, които въздействат на организма по много благоприятни начини. Ето няколко от тях.

Какво се случва в организма, ако пиете чай от лайка всеки ден?

Кръвното налягане се нормализира

Ежедневното пиене на чай от лайка може да помогне и да допринесе в контрола на кръвното налягане. Това твърди Катрин Бубек, диетолог, пред списание „The List“. Според нея чаят от лайка може да понижи кръвното налягане с до няколко пункта. Това може да помогне за облекчаване на свързаните с хипертонията състояния, като напрежение в главата, главоболие, сърцебиене и да намали риска от сърдечносъдови усложнения.

Може да потисне възпаленията

Хроничните възпаления са свързани с цял списък от заболявания, сред които депресия, болест на Алцхаймер, ставни заболявания, хормонален дисбаланс. Битката с хроничните възпаления е тежка и трудна, а пиенето на чай от лайка може да допринесе за успешния им контрол, благодарение на активното вещество алфа-бизаболол в тази билка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.