Бобоков откровено: Ходатайствах за назначаването на Николай Николов

Ходатайствах за назначаването на Николай Николов за прокурор. Това заяви пред bTV бизнесменът Пламен Бобоков, който беше пуснат под домашен арест срещу рекордната гаранция от 1 млн. лв.

Той и брат му Атанас се разследват за незаконен внос и износ на отпадъци, а от тази седмица Пламен Бобоков се сдоби с още едно – търговия с влияние. От държавното обвинение обявиха, че имат доказателства, че прокурор Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков, с неговите контакти на високо ниво, да заеме поста окръжен прокурор на Русе.

Още по темата

19 юни 2020 20:21

13

19 юни 2020 19:16

49

19 юни 2020 16:52

35

“Там става дума за ходатайство за един изключително достоен прокурор, но може да видите, че е неуспешно, защото друг човек е прокурор на тази позиция“, заяви още Бобоков за съдържанието на есемесите и призна, че той ги е писал.

При обиска вкъщи лично съм си предал джиесема с личния айпад, отделно съм дал и всички кодове за отваряне, защото няма от какво да се притеснявам, каза Бобоков.

“Познавам Пламен Узунов, считам го за приятел. Съвети търся от него, той е изключително интелигентен, подготвен човек. Хубаво е човек да комуникира с интелигентни хора, обогатява го. Не съм го молил да лобира за мен”, обясни Бобоков за познанството си с главния секретар на президента.

Не става въпрос за заслуга на специалните служби, разкри бизнесменът по повод на разпространените от прокуратурата доказателства, които включваха и есемеси от телефона на Бобоков за комуникация между него и секретаря на президента Пламен Узунов. Според обвинението бизнесменът Бобоков и президентският съветник Пламен Узунов са обсъждали решение на ВАС за танкера БАДР и отмяна на заповед за забрана за отплаване. Освен с него, обвиняемият е обсъждал с магистрата Николай Николов конкурса за назначаване на окръжен прокурор в Русе.

Всички знаят кои са двата стълба  на влияние у нас. Обвинението към мен за търговия с влияние е абсурдно, това е висша форма на цинизъм. Търговията в влияние предполага наличието на влияние, аз нямам такова влияние, мога да търгувам само с масла. В тази държавава всичко се знае, това, че не  се казва е отделен въпрос, заяви Бобоков.

Той коментира и историята с Либерия. “Ние имаме огромни интереси в Африка, имаме големи инвестиции. В Либерия имаме водещи американски инвеститори и съм водил разговори с президента на Либерия. Българският президент е човек, който може да лобира за българския бизнес и българското участие в чужбина. Голямата дипломация в чжубина се прави от бизнеса. Съвсем нормално е да съм помолил, ако нещо е възможно да се направи”.

“С Васил Божков се познаваме от 90-те години, бяхме в някаква организация – “Възраждане” мисля, че беше. Много добри познати сме. Движим се в едни кръгове и е нормално да се засечем, никога не сме имали никакъв бизнес. Опитва се да се внуши общ интерес в колекционерството. Бжоков има колекция, която е изящна, тя има огромна тежест, но касае луксозната част от живота на хората. От нашата колекция най-голямата е монетната”, каза още Бобоков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.