Българско семейство прекара тримесечна изолация в Австралия заради COVID-19


 

Хиляди по света останаха блокирани по летищата заради първоначалната парализа от коронавируса. Семейство Велинови са посрещнали кризата в Австралия и са останали там по време на глобалнaта изолация цели три месеца.

Двамaта планирали дълго това пътешествие, което започва за тях от Нова Зеландия с първите сигнали за новата зараза, преминава през Австралия и така и не завършва в Япония и Корея. 

„Нямахме избор и не можехме да се паниксьоваме. Това за тях беше трета криза, която ги направи още по-единни след пожарите и наводненията“, каза в ефира на Bulgaria ON AIR Бойка Велинова. 

Тя допълни: „Това, което се говореше у нас за ваксини, лекарства срещу коронавируса, не присъстваше там. Това е наша обсесия, която там не съществуваше. Премиерът призова хората да са дисциплинирани и единни, имахме право да излизаме по 4 повода, един от които – работа“. 

Сънародничката ни сподели, че в дните на изолация се е занимавала с писане на пътеписи, а съпругът й се е отдал на ученето на испански език.

„Извънредното положение Австралия го обяви преди СЗО да обяви пандемията. Хората са изключително дисциплинирани, не подлагат на съмнение казаното от властите. Радвам се, че ще има рестрикции, защото тълпите и истерията на прегазващи културните ценности ще бъдат намалени“, обясни тя. 

„Министър-председателят посочи, че ще излезем заедно от всичко това. Градският транспорт там не спря изобщо. Чувствахме се привилегировани, защото вагоните и влаковете бяха само за нас. Не бяхме изплашени, нищо такова“, коментира на свой ред Стоян Велинов.

Той разказа, че между пребиваването си в Нова Зеландия и Австралия двамата са направили отклонение на няколко острова, когато всъщност са усетили, че се задава напражение.

„На летището ни поискаха сертификати за полетите, с които да удостоверим, че не сме заразени с коронавирус. Ние нямахме, тогава усетихме за какво става дума“, подчерта още Стоян.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.