Важна промяна в плащането на сметките за ток, засягаща милиони българи

Важна промяна в плащането на сметките за ток, засягаща милиони българи
Стартира виртуален POS терминал за плащане на сметките за електроенергия директно на портала за електронна фактура на Електрохолд.

Това може да стане на адрес: www.electrohold.bg/faktura, съобщават от дружеството.

Засега услугата е достъпна за всички клиенти, които са регистрирани за електронна фактура, и вече получават сметките си за ток онлайн.

Защо се налага това?

Ето аргументите на компанията. „За да отговори на динамичното развитие на онлайн средата и повишените изисквания на потребителите към доставчиците на услуги, Електрохолд съсредоточава усилията си в развитието на дигиталното обслужване на клиентите.

Една от стъпките в тази посока е стартирането на виртуален POS терминал за плащане на сметките за електроенергия директно на портала за електронна фактура на Електрохолд Продажби“.

Плащането онлайн е бързо и сигурно, като не се начисляват допълнителни такси. То може да бъде извършено по всяко време от домакинства и фирми, от всяка точка на света, като се приемат плащания с карти Visa и Mastercard на всички български и чуждестранни финансови институции. Плащането се отразява незабавно и актуализацията в клиентската система отнема минимално технологично време.

Вече близо 700 000 клиенти ползват електронната фактура на Електрохолд. Е-фактурата гарантира сигурност и защита на личните данни, като дава достъп до персонален онлайн архив отвсякъде, по всяко време, през всяко смарт устройство.

Тя е валиден данъчен документ и спестява време, средства и неудобства. Тези, които все още не са регистрирани за е-фактура, но желаят да получават и плащат сметките си за ток по електронен път, трябва да направят регистрация на www.electrohold.bg/faktura, като за регистрацията е необходимо да посочат клиентския си номер и последните четири цифри от своето ЕГН.

Да помислим отрано

С времето такива новини ще стават ежедневие. Все повече дейности и услуги ще минават на електронни „релси“, посочват от Асоциация „Активни потребители“. Това е бъдещето и с нашето нежелание или отрицание не можем да го променим. Остава да променим себе си и приемем новите условия на живот.

Но кои са готови за тази „революционна“ промяна? Да помислим за тези, които не са компютризирани, не „въртят“ сайтовете с часове и не обменят новини. Наред с тези 700 000, които получават е-фактури, сигурно има три пъти и повече от това потребители, които НЕ СА ГОТОВИ за една такава услуга.

Възрастните хора, самотните, които нямат деца, за да ги въведат в новите условия, неграмотните, хора с увреждания, много от неинтегрираните в обществото. На тях вървящите напред компании са длъжници – да се поспрат и ги въведат в промените.

В интерес на истината такива компании публикуват на сайтовете си информация за нововъведенията. Но същите тези групи хора, иначе коректни платци, не могат и до сайтовете да стигнат. Нужна е информация, която да стигне до тях. Защото от получаването на сметката до прекъсване на електрозахранването са само 15 дни.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.