Ваня Григорова, КТ „Подкрепа“: Токът ще поскъпне заради газа

Ваня Григорова, КТ „Подкрепа“: Токът ще поскъпне заради газа
„Хипнотизаторите” в българската политика твърдят, че токът в България няма да поскъпне заради цената на газа, но не са прави,

това заяви по Нова телевизия икономическият експерт на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова.

Тя заяви, че макар у нас да се произвежда много малко електричество от газ, то цената се определя от международния пазар. Тъй като сме в Европа, в която газовите електроцентрали са много, токът ще поскъпне, прогнозира Григорова.

Тя каза също, че трябва да сме благодарни, че имаме АЕЦ „Козлодуй” и комплекса „Марица”, като използва случая да поздрави миньорите на днешния им професионален празник.

Ваня Григорова каза също, че най-вероятно цената на парното ще се актуализира отново през януари. Тогава може да се случи и повишаването на тока, прогнозира тя.

Икономическият експерт заяви, че у нас инфлацията е двойно по-вискока от тази в Европа. Все пак страната ни не е стигнала нивото в Естония, където е тя е най-висока – 22-23%.

В Германия пък е изчислено, че разходите за отопление се вдигат с 500 евро на годишна база.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.