Тестват за коронавирус 12 деца от градината в София, под карантина са

Медицинска сестра от столичната детска градина “Приказна Калина” в район “Красно село” е с коронавирус. Тестовете на всички останали служители са отрицателни, но има деца под карантина. Как ще продължи работата на детската градина?

“12 са контактните деца, ще останат вкъщи 14 дни. Предстои да бъдат тествани от РЗИ в домашни условия. От днес нататък РЗИ ще се свърже с всяко семейство. Медицинската сестра веднага ме информира в петък следобед, че пробата ѝ е положителна. Веднага имаха информация всички служби, най-вече Регионалната здравна инспекция. Взе се решение да бъдат направени PCR тестове на всички служителки, засили се дезинфекцията”, заяви директорът на детската градина Нина Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Медсестра от 80 Детска градина в София е с положителен PCR

14 юни 2020 14:45

33

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.