ЗАЩО ЗАПАДЪТ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ? (Хроника на едно предизвестено убийство)

ЗАЩО ЗАПАДЪТ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ? (Хроника на едно предизвестено убийство)
ЗАЩО ЗАПАДЪТ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ?

(Хроника на едно предизвестено убийство)

“Бъдете будни в онзи час, когато врагът застане пред портите!”. (Максим Константинополски)

Вземайки под внимание такива трагични страници от нашата история като решенията на Берлинския конгрес от 1878 г. и Ньойския мирен договор от 1919 г., с увереност може да се каже, че Западът беше наш враг и си остава такъв, независимо че в момента придава видима достоверност на съюзник.

В исторически план нашите противоречия със Запада далеч не са само на политическа основа. В по-голямата си част този антагонизъм има културно-исторически и религиозен характер, тъй като Западът се развива в лоното на римокатолическата култура, а ние сме потомци на източноправославната цивилизация. Културата на Запада е КАИНИТСКА (враждебно-завоевателна), а нашата е АВЕЛЕВА (философско-боготърсаческа), която сме наследили от Византия и която е ориентирана към колективизма, благочестието, справедливостта и състраданието към по-слабия, към по-малкия. Но по едни или други причини, това не се харесва на Запада, който определя православието като заплаха, както преди години заяви това в прав текст злополучният полски татарин на американска служба Збигнев Бжежински – т. е. Брезински. (Поляците така и не се научиха да казват “бреза”, а не “бжеза”).
Advertisement

Новото време обаче ни поднесе най-голямото изпитание от Освобождението насам, тъй като под формата на демократични реформи, натрапвани от Запада, същият успя да унищожи българската икономика и да тласне страната ни към нищета и разруха.

Най-големи усилия обаче западните експерти приложиха в съсипването на българската армия, тъй като в нейно лице те виждаха заплаха и пречка за своите пъклени планове.

Затова още от началото на 90-те години в нашата армия започнаха безкрайни реформи, които се изразяваха в непрестанно съкращаване на личния състав на войската и системно ликвидиране на въоръжението, по-голямата част от което беше наследство от бившия СССР, качествено и с доказани бойни характеристики.

Така започна рязането на танкове, бетеери и емтелбета, на оръдия и ракети, на самолети и хеликоптери, на различни системи за навигация и контрол. И в крайна сметка от някогашната добре обучена и добре въоръжена българска армия, която внушаваше респект на Балканите, днес нашата войска се превърна в една жалка и малочислена сбирщина от наемници.

Пълна пародия на войска.

Тя вече не може да противостои на Запада и това беше целта на т. нар. западни експерти – да се осигури комфорт и спокойствие на нашите врагове, докато те превръщат България в страна призрак.

Stanislava Stefanova

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.