Велизар Енчев: Когато Макрон ревизира Ньойския договор, тогава ние ще ревизираме ветото

Велизар Енчев: Когато Макрон ревизира Ньойския договор, тогава ние ще ревизираме ветото
ЕС ще поиска да ревизираме българската история и българските учебници

АНТИБЪЛГАРСКИЯТ МИТИНГ В СКОПИЕ НИ НАПОМНИ: ЗА МАКЕДОНИЗМА ИМА САМО ЕДНО ЛЕЧЕНИЕ – 30-ГОДИШНО ВЕТО ПО ГРЪЦКА РЕЦЕПТА

КОГАТО МАКРОН РЕВИЗИРА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР, ТОГАВА ЩЕ РЕВИЗИРАМЕ ВЕТОТО
Снощи в Скопие се проведе внушителен протест срещу българското вето, организиран от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, под мотото „Твърде много е“.

Обръщайки се към България, лидерът на партията Християн Мицкоски ни изпрати това послание:

„…Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация през Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни.Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа…“
Нека се разделим с илюзиите и погледнем истината в очите – Мицкоски изрича на глас това, което мислят и правят управляващите в Скопие.

Македонистите гневно отхвърлят дори френския план за падане на ветото, който перфидно ги обслужва и е изцяло във вреда на България.

Защото в рецептата на Макрон се говори за малцинства – сиреч, българите в Македония са едно от малцинствата (редом до една шепа власи, роми и …египтяни), а в Пиринския край има „македонско малцинство“.
Второто в тази френска рецепта е убийствено за България. Още повече, че в Страсбург имаме десетина осъдителни присъди в полза на сепаратистите от ОМО „Илинден“.

В чисто исторически план антибългарските послания на Мицкоски са адресирани и към Германия и Италия.

През Втората световна война нацистка Германия е истинският окупатор на Вардарска Македония. Първо, защото България не може да е окупатор на собствената си земя. Второ, защото ние сме само администратори на територията, но командването е изцяло в германски ръце.

Войските на фашистка Италия окупират цяла Западна Македония, където извършват тежки престъпления срещу предимно албанското население в тази област.

По ирония на съдбата днес точно Германия и Италия са радикални лобисти за македонското еврочленство и критици на българското вето.
Митингът в Скопие трябва да изпари илюзиите на премиера Петков, че с македонизма може да се преговаря и да се договаря каквото и да е.

И най-необразованият по „македонския въпрос“ отдавна трябва да е научил азбучната истина за македонизма – не се преговаря с хора със сбъркана национална идентичност, претендиращи да са наследници на Александър Македонски и заличаващи с длето средновековни каменни паметници за български царе, патриарси, писатели и поети.

Опитът на наши съседи, винаги бранещи историята и отстояващи националните си интереси, ни учи на това – за македонизма има само едно лечение: 30-годишно вето по „гръцка рецепта“!

Не постигнем ли най-важното в преговорите със Скопие – отказ от присвояване на културно-историческото ни наследство и ревизия на македонските учебници по история, съвсем скоро (по примера на съда в Страсбург) ЕС ще поиска да ревизираме българската история и българските учебници.

На плана на Франция може да отговорим така: ще ревизираме ветото за РС Македония, когато президентът Макрон ревизира Ньойския договор за България. Тогава с две ръце ще подпишем всеки френски документ в парижкия квартал Ньой.

Апропо, желаещият да подпише френския план премиер изобщо знае ли какво е подписали в Ньой през 1919-а българският премиер Александър Стамболийски?

А одобряващият френското предложение Христо Иванов, определящ го като „изключително добро“, ще признае ли „македонско малцинство“ в Пиринско, след като е готов да приеме „българско малцинство“ в Повардарието? Велизар Енчев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.