В Австралия: Чужденците без работа да си ходят у дома

В Австралия: Чужденците без работа да си ходят у дома

Снимка: БГНЕС

Чуждестранните работници в Австралия, които са загубили работата си заради кризата с коронавируса, могат да си се приберат в собствените страни, призова министърът на държавното състояние Джош Фрайденберг в телевизионно интервю, цитирано от БТА.

Той бе запитан дали правителството трябва да разшири обхвата на програмата на стойност 130 милиарда австралийски долара (65 милиарда щатски долара) за субсидиране на работодателите, така че да включва чуждестранните работници и работещите на непостоянен трудов договор.

Фрайденберг каза, че правителството ще похарчи общо 320 милиарда австралийски долара (203 милиарда щатски долара) за запазване на работни места и за подпомагане на безработните. Той заяви, че тази сума удря значително държавната хазна и че трябва все някъде да се сложи точка.

Министърът заяви още, че ще има значително увеличаване на безработицата и намаляване на икономическия растеж в резултат от кризата с COVID-19.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.