Гръцките хотели работят ден за ден

Гръцките хотели работят ден за ден

Снимка: БГНЕС

„QR – кодовете не са проблем. Основният проблем е затварянето на останалите гранични пунктове. За това има няколко причини. „Маказа” е затворен заради карантинираните села в Северна Гърция. Не ми е ясно, защо отново затвориха границата със Северна Македония”, заяви икономистът Плутархос Маридакис пред Нова тв.

Още по темата

2 юли 2020 18:55

42

Според него Гърция не е готова да се откаже от туристи, идващи от Сърбия и Северна Македония, тъй като 25% от БВП на страната идва от сектор „Туризъм”. За него също е учудващо решението на гръцките власти да затворят някои гранични пунктове. Маридакис е на мнение, че декларациите са полезен ход, тъй като чрез тях властите могат да проследят всички влезли в страната.

„През последните години се наблюдава голям поток от българи към Гърция. Някои от тях дори и инвестират. От гръцка страна също има недоволство срещу решенията”, каза икономистът.

Той изрази мнение, че тези мерки ще отпаднат до няколко седмици. Според него на гръцките власти им е нужно време, за да открият правилните мерки за борба с вируса, които да не засягат туризма в страната.

„Хотелиерите работят ден за ден. Всички заявки и запитвания за по-дълъг период или за след 2 месеца са отпаднали. Те очакват хотелите да се пълнят без предварителни заявки”, каза още Маридакис.

В Гърция се надяват да няма повече от 30-40% загуби. Според икономиста властите са се справили добре с кризата, предизвикана от коронавируса.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.