Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на “Кулата”

Към 12 км стана опашката от чакащи автомобили на ГКПП “Кулата” тази сутрин. Изключително натоварено е и движението по Е-79. Намиращите се наблизо заведения са препълнени.

Автомобилите почти не се движат, а за 10 минути опашката към границата се е увеличила с около 2 км. Сред автомобилите има много румънски туристи, предаде Нова тв.

Още по темата

3 юли 2020 19:10

22

3 юли 2020 18:22

15

Вчера също имаше опашка сутринта на граничния пункт, която  се стопи към обяд. Днес автомобилите се движат с по 5 м на 10 минути. До час-два, времето ще стане и много топло.

Бойка Атанасова коментира ситуацията от Гърция. “Гръцкото правителство няма да даде назад.” По думите й, от
 понеделник туристите, които пътуват от България за Гърция, ще бъдат пропускани единствено през граничен пункт “Кулата” и то след представен QR код. Останалите пунктове ще работят, но през тях ще се пропускат единствено гърци, български работници със съответните документи, както и собственици на имоти.

“Туризмът е тежката промишленост на гръцката държава и основният поминък, но живеем в ерата на COVID 19 и тук компромиси с това не се правят. Това, което прави гръцкото правителство е отговорност не само към гръцките граждани, но и към тези, които идват в страната. Целта е по някаква форма да се контролира пандемията. Там има необходимата техника,  която да разчита баркодовете.”, обясни още Атанасова.

Според нея има много сръбски автомобили, но няма коридори за хора, които са извън ЕС и затова и опашките са толкова големи. Бойка Атанасова припомни, че Белград обяви извънредно положение и се проверяват всички сръбски туристи. От вчера също има и много турски туристи на границата, затова и опашката постепенно се увеличава.

На ГКПП “Промахон” гръцките здравни власти извършват засилени проверки на влизащите.

От Главна дирекция “Гранична полиция” препоръчват на пътуващите да използват и граничните пунктове “Капитан Петко войвода”, “Ивайловград” и “Маказа”.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.