Драган Шолак измете с охрана целия мениджърски екип на Бойко Борисов от Нова ТВ

Драган Шолак измете с охрана целия мениджърски екип на Бойко Борисов от Нова ТВ
Всички кадри по високите етажи, посочени лично от Бойко Борисов в Нова ТВ, вчера са получили заповед в рамките на 5 минути да напуснат помещенията на телевизията на властта.

Това научи ексклузивно BNEWS от свои вътрешни източници! Всички позорно прокудени са били придружени от ведомствената охрана. Такова явление не е обичайно за Нюзрума на голяма телевизия.

Дафов и Здравкова на снимката са хора на Борисов. Здравкова била абсолютно некомпетентна и смешна за поста, споделят нашите източници. Идвала редовно с Капитал под мишница и се правела на жълтопветник, въпреки че се отчитала на Бойко Борисов в Зайчарника.

Стефана Здравкова, главният изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг груп“, бе сменена с Дирк Геркенс.

Илия Дафов вече официално не е шеф на новините и актуалните предавания в „Нова Броудкастинг груп“. Това са чули журналистите на събрание в нюзрума на медията, провело се малко след края на сутрешния блок „Здравей, България“, разказал един от тях пред 24 часа.

Мира Иванова, бивша пиарка на Лукойл и Валентин Златев от аферата Барселонагейт, и Виктор Николаев също са докарани по волята на Бойко в Нова но съдбата им ще се реши в следващите дни. Може и да обърнат палачинката.

Каква е причината за смяната така и не било обяснено. Засега е ясно само, че Дафов няма да остане в Нова тв.

Неофициално за свалянето му се знае от вчера, когато бе обявена смяната на главния изпълнителен директор на „Нова“ Стефана Здравкова. На нейно място веднага встъпи в длъжност Дирк Геркенс – човекът, който й предаде високия пост на 13 май 2022 г. Той самият беше на върха на „Нова Броудкастинг груп“ от януари 2021 г.

Изненадващо прессъобщението за рокадата бе разпратено до медиите у нас не от пиарите на „Нова“, а от „Юнайтед медия“ – фирмата собственик на медийната група у нас, която е част от международната компания „Юнайтед груп“ (собственик и на „Виваком“). С интерес се очаква и съдбата на Николай Андреев, който представлява скрития на сянка български съсобственик.

В изявлението няма мотиви за смяната на върха, както няма и дума за отстраняването на Илия Дафов. Това прави решението за уволненията да изглежда ад-хок като след голям скандал между собствениците в задкулисието.

Дафов стана главен продуцент на новините и актуалните предавания в „Нова Броудкастинг груп“ на 26 януари 2021 г., като смени на тази позиция предишния шеф Миляна Велева. Задачата му бе да управлява цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката в телевизията.

Все още не е ясна съдбата на други водещи, продуценти и мениджъри във Виваком и Нова, назначени по лична заповед на Борисов, за когото са знаели и по коридорите на телевизията, че май е един от собствениците. Според запознати Спас Русев също е аут от йерархията след продажбата на Булсатком и злополучно осветена среща с Кирил Петков.

Дали Шолак ще се задържи и кой ще наследи изгонените все още не е ясно. Не е ясно какво става и с процентите във фирмата, преплетени през сложни офшорни схеми, на Бойко Борисов и съдружниците му. Или на доверените лица, които и да са те.

Очаквайте скоро подробности за сенките и тайните собственици в Нова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.