Иво Христов: Само протестът може да спре узаконяването на диктатурата

Иво Христов: Само протестът може да спре узаконяването на диктатурата

След етюда ”възрастна жена бе залята с вода на Орлов мост”, сега ни се сервира ”агресия срещу майка с деца”.

Патосът на репортажите е върху потрошената кола, но пропуска липсата на полиция и опитът на въпросната жена да премине през протестиращите.

Важният сюжет обаче е меракът на Борисов да си осигури пожизнена власт чрез промени в Конституцията. Гневът от арогантността му тук скоро премина в безсмислени шеги с Данаил Кирилов и подранила увереност, че промените нямало да минат.

Напротив, те имат всички шансове да минат. Мафията разполага с всички аритметически мнозинства, необходими за прокарване на промените. Ако някъде липсват, е в състояние да си ги купи. Хазната е в ръцете на шайката. Това е резултатът от 10 години глупост и нехайство. Днес данъкоплатецът плаща със собствените си пари да го газят и мамят.

Само протестът може да спре узаконяването на диктатурата.

Не е сега моментът за прогнози ще успее или не, за взаимни нападки, още по малко за любимия национален жанр: размисли за българската обреченост.

Трябва ни воля, последователност и усилие.

ОСТАВКА!

Евродепутатът Иво Христов, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.