Дясната ръка на Радев: Зад искането за нов КСНС за РСМ прозира желанието за промяна на позицията ни

Дясната ръка на Радев: Зад искането за нов КСНС за РСМ прозира желанието за промяна на позицията ни
Димитър Стоянов

Главен секретар на президента Радев

Едно от приетите предложения по което се постигна съгласие на Консултативния съвет по национална сигурност, проведен на 10 януари 2022 г., е:

„Даването на съгласие за започване на преговори за членство на Република Северна Македония в ЕС да не се обвързва със срокове, а с постигане на реални резултати, включително и по отношение на правата на македонските българи.“

Какви и кои са постигнатите реални резултати пет месеца след проведеното заседание?

По какъв начин правата на македонските българи са защитени?

Вписани са в Конституцията на Република Северна Македония като част от съставляващите народи наред с власи, албанци, македонци, роми, сърби, бошняци, турци?

Или езикът на омразата е изкоренен, а учебниците вместо разделение вече прокламират взаимно уважение? Нима вече сме постигнали съгласие за ОБЩАТА ни история?

Реални резултати няма! Няма и положени елементарни усилия за постигане на сближаване на позициите от страна на РСМ.

Зад искането за провеждане на ново заседание на Консултативния съвет по темата „Членство на РСМ в ЕС“, без да са постигнати никакви реални резултати, прозира желанието за промяна в позицията на Р България.

Кой ще гледа сериозно на държава, па била тя и член на ЕС, която променя позициите си през 4-5 месеца?

Външната ни политика следва да е устойчива и да се формира в България, а не да е привнесена или наложена. Все пак имаме претенции за предвидим съюзник и партньор!

И все пак да си честитим 24 май, поне докато все още си е наш!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.