Елена Гунчева: Някои в България са по-равни от други

Елена Гунчева: Някои в България са по-равни от други

Два дена медиите ни занимават с едно човече – Каролев, който се потрошил в планината. Незнайно защо, всички трябва да се интересуваме какво е правил, как е паднал, па как са го търсили, па как са го намерили, кой ще го лекува и прочие….направо съм погнусена и омерзена.

Ще започна с това, че дори според неособено добрите български закони и Конституция всички са равни. Или би трябвало да са такива. Поне моето поколение имаше убеждението, че всеки живот е ценен и трябва да се пази. Сега безочливо ни втълпяват, че някои са по-ценни, направо безценни и всички трябва да треперим над животеца им. Защо – не е ясно!

Цялата държава се развълнува и се втурна да издирва либерастчето. Известно с неадекватните си коментари, съвети към Онуй и откровени лъжи. Ако беше изчезнало дете или някой друг, се съмнявам да отделят толкова време. Че даже и премиерът да изпраща шефове на болници и министри да се грижат за падналия.

Медиите не пишат защо, вместо медицински хеликоптери, купуваме нови служебни коли и климатици. Нито пък пишат какви са условията в болниците за простосмъртни и как пада мазилката върху главите на пациентите. Нито в какво състояние са тоалетните в здравните заведения за илотите. Важни са богатите и известните. От тях идват парите и славата….

Престанете да ни занимавате с изплувалата помия в обществото! И да ни втълпявате, че някои са по-важни от други. Животът е безценен. На всички!

Елена Гунчева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.