Радев за обезобразеното момиче: Не бива да се оправдават нелепите промени в Конституцията с това зловредно деяние

Радев за обезобразеното момиче: Не бива да се оправдават нелепите промени в Конституцията с това зловредно деяние
Не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с точно това зловредно деяние, което се случва в Стара Загора.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, предаде репортер на “Фокус”.

“Будят тревога анализациите на фашистки тези и деяния в последните месеци. Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти, интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма.

Българи доносничат срещу българи в сайта “Миротворец”, а правителството не реагира.

Тиражират се различни антисемитски текстове. Това е престъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди”, подчерта той.

По думите му под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние в Стара Загора.

“Аз смятам, че обществото ни трябва да продължава своя натиск”.

“Не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с точно това зловредно деяние, което се случва в Стара Загора.

Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията на закона, престъпленията и за тежестта на наказанията”, изтъкна президентът. / Focus-news.net

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.