Журналистът Веселин Стойнев: Една партия на Радев ще “изсмуче” всички останали

Журналистът Веселин Стойнев: Една партия на Радев ще “изсмуче” всички останали
При евентуални следващи предсрочни избори на есен ГЕРБ ще се стопи, особено ако се появи голяма алтернатива от типа на Румен Радев.

Тя просто ще “изсмуче” всички останали, извън твърдите ядра гласове.

Радев заема една центристка позиция, разбира се, проруска, и се привижда като единствения стабилен фактор. Това коментира журналистът Веселин Стойнев в ефира на Дарик.

По думите му президентът ще изсмуче и другите – “Възраждане”, “Левицата”, “Величие” и тн.

Той обясни още, че Радев не е точно “ляв”, а е бил всичко онова, което не са останалите партии, взети заедно – лявото, русофилското, популитското, автократското, патриотичното.

Според него, ако отидем на избори, отново има два варианта – избирателната активност да падне още или Радев да подаде оставка като президент и да се появи с програма за смяна на държавното устройство.

“Той от две-три години казва, че има проект за Конституция, който никой не e виждал. Сега може да го извади и да каже “в този проект пише президентска република. Аз излизам пред вас с тази заявка”. Той може да каже „изберете ме, ще се свика Велико Народно събрание, ще пометем партиите – те са неспособни, не могат да произведат никакво управление и да обединят обществото“. И с това да спечели”, смята журналистът.

Стойнев допълни, че Бойко Борисов пази една по-умерена позиция към Радев.

“Борисов се разграничава от президента по евроатлантическите въпроси, но като цяло се отнася уважително към него. Изразява и частично съгласие, фронтменът на атаките е Делян Пеевски. Както виждаме, Пеевски може да прави това спорадично срещу всеки и след това да приключва и затихва. При него няма константа позиция, по-скоро е плод на неговото себедоказване като политически фактор и пръв евроатлантик”, каза той.

Според Стойнев най-мъжкарският ход на Борисов е той да състави правителство на малцинство и той лично да го оглави.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.