Историята Брекзит: Богатите станаха по-богати, бедните по-бедни, популистите щастливи, гласувалите за излизане с чувство за вина, а българите си пият кафето

Историята Брекзит: Богатите станаха по-богати, бедните по-бедни, популистите щастливи, гласувалите за излизане с чувство за вина, а българите си пият кафето
Какво се случи за последните 24 часа. Срив на капиталовите пазари, акциите на компаниите паднаха, лирата и еврото тръгнаха стремглаво надолу.

Резултата от всичко това е ясен, презокеанските банкери напълниха пазарските си колички с акции от различни европейски компании и станаха още по-богати и продължават да купуват на промоция.

Както се казва “Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.” Европейския съюз, международните капиталови пазари загубиха 2,1 трилиона долара, тези пари ще бъдат върнати от обикновения данъкоплатец с увеличение на данъците.

Една трета от гласувалите за излизане казват че съжаляват за избора си, и че не са предполагали, че ситуацията може да бъде толкова лоша. Ако отново има такъв референдум, със сигурност резултатите ще са коренно различни.

Дойде и ред на популистите, като Найджъл Фарадж, Борис Джонсън и роден Волен Сидеров, които ликуват върху гърба на народите, на които въобще не им е толкова празнично, защото нова идея няма.

Да си припомним Третият закон на Нютон, който казва, че “Всяко действие има равно по сила противодействие. Или ако едно тяло действа на друго тяло с дадена сила, второто тяло противодейства на първото с равна по големина и противоположна по посока сила, приложена в точката на взаимодействие.”

Следователно, всяка идея трябва да бъде изместена с равнa по сила друга идея. Само, че в тази ситуация бъдещето става все по мрачно, защото основната идея е всеки да се спасява сам за себе си. Самият Фарадж, няколко часа след излизането се отрече от нещата, които обещаваше последните няколко години.

И в цялата тази мътна вода, българина като цяло ликува, пие си кафето/ракията и следи горещите новини. Настроенията започват да се формират и желанието да излизаме от ЕС става все по-голямо, щом англичаните изчезнаха, какво да правим ние вътре.

С тази малка разлика, че англичаните имат сериозна икономика, договори с над 20 бивши колонии, инвестиции в цял свят,  армия и геополитически позиции, а ние една граница не може да опазим. Може би въобще не е трябвало да влизаме, но да излизаме, когато вече изцяло разчитаме на съюза, без да имаме никаква друга силна карта в ръката си е равно на самоубийство. / Стоян Малинов – Лондон

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.