Казичене и Лозен временно без ток заради вандали

Казичене и Лозен временно без ток заради вандали

Снимка: Pixabay

10 електроразпределителни стълба са били счупени край София за две денонощия. Това остави няколко населени места останаха временно без ток, съобщи bTV. 

През нощта на петък срещу събота са съборени шест стълбва в Казичене. Населеното място за близо два часа остана без ток. В нощта на неделя срещу понеделник подобна проява на вандализъм е извършена и в село Лозен, където 4 стълба са били повалени. 

Веднага, след като е бил подаден сигнала от ЧЕЗ са подали аварийно захранване на двете места. Жителите им са седяли без ток за не повече от два часа, обясни Васил Василев, който е от електроразпределителното дружество. 

В Лозен последствията от аварията вече са ликвидирани, но отстраняването на проблемите в Казичене продължава. 

Кметовете на двете населени места са категорични, че вандалска проява седи зад събарянето на стълбовете, който са строшени с чукове. В двете селища преди години е имало подобни проблеми. Тогава обаче причини са били опитите за кражба на кабели или ток, докато сега подобни намерения не е имало. 

Отстраняването на щетите в двете селища ще струват на ЧЕЗ около 25 000 лева. Подобни вандалски прояви срещу компанията не са за първи път и през първите пет месеца от годината са й стрували близо 600 000 лева, допълни Васил Василев. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.