Бай Тошо: За коя Русия става дума?

Бай Тошо: За коя Русия става дума?
Бай Тошо: Скъпи Другарки и другари, за коя Русия става дума?

За онази по моето време или за тази сега?

По времето на социализмът ние бяхме тясно свързани с СССР – кръщавахме улици и площади на техни личности. Гледахме техните филми за войната, показвайки колко са героични.

Всичко беше Руско – хладилници, коли, камиони, техниката, лозунгите, всичко.

Социализмът бе построен по техен модел.

Днес карате американски коли, носите американски дрехи, слушате американска музика и децата учат английски в училищата.

На едни демокрацията им отне всичко, на други им даде.

Бай Тошо: Мен може да ме обвинявате във всички грехове на планетата, но на парите Ви пишеше Народна Република България не СССР.

Целувах ги, прегръщах ги, водих ги на Лов и Риболов, задоволявах прищевките им, но държавата ни бе спокойна и стабилна, продавахме им боклуците си и внасяхме техника, с която изградихме икономически подем не чуван за времето си.

Всички улици и заводи бяха изградени с руски машини и хората живееха спокойно, нямаше бедни и гладни, нямаше безработица и всички имаха кола и къща, някои и вила дори, всички имахте спестявания в банката.

Днес сте загубили имотите си, спестяванията ви, отдавна са се превърнали в кредити, колите ви са втора употреба, дрехите също, нямате работа и образование, нямате здравеопазване и никой не строй заводи, никой не открива електроцентрали, никой нищо не прави освен да краде от това, което бабите ви дядовците построиха.

Искам да попитам за коя Русия става дума – за онази, която мирно и тихо окупираше територии или тази, която с оръжие обслужва имперските си интереси?

Спомняте си социализма, но него вече го няма, няма го и в Русия дори?

И ако преди Русия взимаше златото ни то днес го взимат Американците, Канадците и Австралийците.

Бай Тошо: България е прекалено малка за да се бори сама с великите имперски сили, запомнете това.

Те идват, променят строя, променят правителства поставят техни марионетки и така управляват.

Казвам Ви го, защото аз съм с най-големият опит като такава марионетка. Аз Бай Тошо се грижих най-дълго за чуждите Руски интереси тук, но успях да ги предразположа да изпрося един висок стандарт за моето население.

България бе на 13-то място по стандарт на живот в света.

Къде бяхме в спорта?

Къде бяхме в производството на червен пипер, зеленчуци, стомана, торове, лека и тежка химическа промишленост?

Произвеждахме и задоволявахме напълно вътрешното си потребление и дори имахме излишъци, които продавахме.

Днес нямате индустрия, всичко се внася и кой ви е виновен Русия ли или Америка, или Европейският съюз?

Нямате политици, които да устояват националните интереси, вие сте виновни.

Големите имперски сили се разбират помежду си на геополитическата карта – ти взимаш там, аз тук и си гонят целите, а ние малките просто сме територия за която носят отговорност тези, които я управляват.

Истината е, че сега в условие на капитализъм имате достъп до пазари, до техника, до технологии, до всичко, но нямате кой да се възползва от това.

Имате златна земя, но я отравяте . Избивате хранителните запаси на населението си за да внасяте храните на чуждите вериги, защо?

По мое време във всяка къща имаше прасета, които хранехте с хубав хляб, днес нямате хляб за децата си, кой е виновен Русия ли или вашите политици?

Но не Русия изгради България, не и Америка да я изгради, изградихме я всички ние, работихме за родината рамо до рамо с безплатен труд, бригадирски движения, децата от най-ранно детство се учиха на работа и прибираха земеделска продукция за консервените комбинати и винпромите.

Всички работиха за родината и така изградихме висок жизнен стандарт.

Всички, който идват тук идват да грабят от ресурсите ни – СССР, Русия, Америка, ЕС.

Всички това и ще правят никой не може да ги спре, но можете да запретнете ръкави и да изградите вашият „Комунизъм” заедно с работа или е по-лесно да отидете в чужбина на готовото, а децата ви да се родят там, изоставяйки родината си, превръщайки я в изоставена територия, която ще бъде населена от други, които идват от пустинята и скалисти региони с камънаци където нищо не вирее?

Спрете да се делите на Русофили и русофоби, бъдете българофили и спасете отечеството си?

Някога Руснаците имаха бази у нас, сега имат американците, те са тук за да защитят икономическите си интереси, нормално е така да правят. Къде са обаче нашите икономически интереси и кой ги отстоява?

Само ЗАЕДНО можете да изградите една хубава България не за Вас, но за децата ВИ за да не бягат в чужбина, а да останат тук. Всичко си имате само патриотизъм и воля ви липсва. Не се делете, не се карайте за другите на тях не им пука за вас, но като гледам и на вас не ви пука за вас и децата ви.

За коя Русия става дума не разбрах – онази старата или онази днес?

За коя България си говорим за онази старата или онази днес?

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.