Мангъров: Ако стана здравен министър, ще спра всякакви ограничителни мерки. Зашеметен съм!

Мангъров: Ако стана здравен министър, ще спра всякакви ограничителни мерки. Зашеметен съм!
Да се затворят болниците за планови лечебни дейности е абсурдно и глупаво!

➡️Новият щам е 7-8 пъти по-заразен и се разпространява по-бързо, но не протича по-тежко и няма по-висока смъртност. Това означава, че той ще премине по-бързо през населението ни.

➡️Личните лекари са „били отбой“, хората се обръщат към болниците, а лекарства се преписват на деца без дори да бъдат прегледани!

Ако стана министър на здравеопазването, ще спра всякакви ограничителни мерки, каза в интервю за Plovdiv24.bg доц. Атанас Мангъров. Според него абсолютно е наложително по-скоро да се върнем към нормалния начин на живот.

“Да се затворят болниците за планови лечебни действия е абсурдно и глупаво! Има много други начини да се намали риска от това инфекцията да бъде вкарана в болниците“, каза доц. Мангъров.

Според него, фактът, че 90% от пробите, които сега се секвенират, са от английския щам, означава, че този вирус е 7-8 пъти по-заразен и се разпространява по-бързо, но не протича по-тежко заболяването, причинено от него и няма по-висока смъртност. Това пък означава, че той ще премине по-бързо през населението ни.

Доц. Мангъров твърди още, че ако в момента настанените в болница са около 400 души, това не показва, че има увеличение на тежките случаи, а говори друго. Това е така, тъй като личните лекари са „били отбой“ и няма кой да лекува хората по домовете им, затова искат да влизат в болници.

Както обичайно доцентът продължава да смята, че това е обикновен вирус, а в 80% от случаите заболяването протича безсимптомно.

„Зашеметен съм! Изписват се лекарства на деца, без те да бъдат прегледани, което е ненормално и абсурдно!“, обясни доцентът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.