Над 40 000 новозаразени с COVID-19 в САЩ за денонощие

Над 40 000 новозаразени с COVID-19 в САЩ за денонощие

Снимка: БГНЕС

Над 40 000 новозаразени с коронавирус са регистрирани в САЩ през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позовава на информация от Центровете за контрол и превенция на заболяванията. 

Американската федерална агенция съобщи за нови 40 588 потвърдени случая. Така общият им брой в страната достигна 2 414 870. 

В САЩ за последните 24 часа са починали 2516 човека. 

Страната продължава да е на първо място в света по брой заразени и починали. 

Вицепрезидентът Майк Пенс отбеляза, че в 34 щата се наблюдават признаци за стабилизиране на броя на новозаразените. 

Той обаче призова американците да продължават да спазват социална дистанция, за да помогнат да се спре разпространението на вируса. 

На първата пресконференция в Белия дом, свързана с COVID-19 от месеци насам, вицепрезидентът заяви, че в 16 щата нараства броят на заразените, както и че федералното правителство се фокусира върху увеличаването на заразените в южната част на САЩ. 

Той изтъкна, че странта не се е върнала към положението отпреди два месеца. 

„Истината е, че забавихме разпространението“, каза Пенс, но отбеляза, че „все още имаме работа за вършене“. той помоли всички американци да помагат в борбата с коронавируса. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.