Не театър, а риалити на фестивала „Януари“ в Нов Театър

Не театър, а риалити на фестивала "Януари" в Нов Театър

Снимка: БГНЕС

На 13 януари започва четвъртото издание на фестивала на българската драматургия „Януари“ в Нов Театър – НДК. Тоди път, публиката ще има ключова роля, казват Бойко Илиев и актьорът Ники Сотиров в студиотона Bulgaria ON AIR.

Фестивалът започва с представянето на „Антихрист“ на Емилиян Станев и ще продължи до 31 януари.

„Щастлив съм, че с приятели успяваме за четвърти път да съберем такива автори като Яворов, Йовков, Станев“, сподели Илиев.

„Прави чест на Бойко Илиев, че е успял в това време да направи театър, той да просъщестува години и вече четвърта година да организира този празник на българската драматургия“, каза на свой ред Ники Сотиров за Bulgaria ON AIR.

„Млади хора направиха една квалификация на „Антихрист“, от която аз бях много развълнуван – „Това не е театър, това е риалити“. Тази реакция на младия човек ме вдъхновява“, допълни той.

Бойко Илиев сподели, че заради публиката се прави този театър, заради това тя трябва да каже кой е най-добрият.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.