Нинова в парламента: Докато ние заседаваме, харченето продължава, 200 млн. бяха дадени за едно заседание

Нинова в парламента: Докато ние заседаваме, харченето продължава, 200 млн. бяха дадени за едно заседание
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова ръководството на Народното събрание да включи в дневния си ред предложените от социалистите законови промени, които са в деловодството на парламента от 10 дни.

Първото от тях е за ограничаване на разходите от правителството в оставка на Бойко Борисов.

„Докато ние тук заседаваме за изборните закони, безобразното харчене продължава. Само за едно заседание миналата седмици бяха изхарчени 200 милиона“, каза Нинова.

Тя каза, че другият проект за промени на БСП е за подпомагането на семействата в кризата с помощи, както и за преизчисляване на пенсиите. Нинова припомни, че въпросът за пенсиите е в предизборните програми и на другите партии.

Новите депутати от 45-ото Народно събрание се отказаха да включат в седмичната си програма изслушване на Бойко Борисов.

Такава точка не фигурираше в прочетената от председателя на парламента Ива Митева и одобрена от пленарната зала програма. Изказвания по темата нямаше, предаде frognews.bg.

Изслушването на Борисов бе първа точка в седмичната програма на Народното събрание. Очаква се поне изслушването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев да се състои. Той трябва да говори за изпълнението на държавния бюджет, касовите наличности в него и плановете за тяхното развитие до края на годината.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.