Новият лидер на БСП – в редиците на левицата поне от 8 години

Новият лидер на БСП - в редиците на левицата поне от 8 години

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки, който ще цели в поста на червената шефка Корнелия Нинова, трябва да е бил член на партията поне от 8 години, от които не по-малко от 4 години да е бил в национален орган на БСП. Решението за това беше взето на заседанието на Централната комисия по провеждане на пряк вътрешнопартиен избор за председател на БСП.  

Изборът ще се състои на 26 април, а битката ще е оспорвана.

Кандидатът за председател трябва да притежавависока професионална и политическа компетентност, ръководен иорганизационен опит, партийна и обществена приемливост, допълват от пресцентъра на левицата.

Предложенията за председател се правят от основните партийни организации, като се представят в общинските и районните съвети на БСП до 10 февруари.

Не по-късно от 21 март комисията ще вземе решение за допускането до участие в избора за председател на предложените от общинските и районните конференции кандидати, които отговарят на изискванията на чл. 15, ал. 5 от Устава на партията и са подписали декларация по образец.

Окончателният списък на кандидатите за председател на БСП се обявява на интернет страницата на партията незабавно след вземане на решението от комисията.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.