Отказаха детски надбавки на пловдивско семейство заради… 25 стотинки!

Отказаха детски надбавки на пловдивско семейство заради… 25 стотинки!Българско семейство стана жертва на административен абсурд, отказани са им детски надбавки заради 0,25 стотинки.

Случаят е от град Пловдив. Родителите подават документи за получаване на месечната сума в службата в квартал Тракия края на месец септември, а след обработване на данните им на 15 октомври, получават отказ, разказаха те пред GLAS.bg.

Причината е, че средният им доход на член от домакинство за последните дванадесет месеца е 510,25 лева и съответно надвишава максималната сума, до която се изплащат надбавки, а именно 510 лева.

При този праг средствата, за които се кандидатства, се равняват на 80% от редовната стойност на детските.

Родителите са засегнати от отказа заради моралната страна на въпроса. И двамата са трудово и здравно осигурени и имат значителен стаж, близо 25 години.

Доходите на семейството, подобно на много други български домакинства, са засегнати от пандемията. Независимо от това не получават полагащата се сума.

Репортер на GLAS.bg потърси за коментар Надя Танева – директор на “Социално подпомагане”-Пловдив.

След като й представихме казуса, тя отговори, че щом прагът за отпускане на детски надбавки е надвишен, законът е категоричен. Според нея законът не може да бъде „погазен“ и да се заобикаля дори в подобни нелепи ситуации. / glas.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.