Очаква се сблъсък пред БНТ! Протестиращи се събират да защитят Радев от готвена провокация след „Панорама“

Очаква се сблъсък пред БНТ! Протестиращи се събират да защитят Радев от готвена провокация след „Панорама“
Протестиращи срещу правителството разпространиха декларация, в която призовават българските граждани да се съберат пред сградата на БНТ тази вечер, където в 21 ч. в „Панорама“ ще гостува президентът Румен Радев.

Целта е той да бъде защитен от подготвената, според информация на Liberta.bg, освиркваща агитка, която щяла да го чака там.

Въпросният сайт пише, че „за целта са ангажирани Младежи-ГЕРБ, както и роми за масовка. Основната идея е държавният глава да бъде омаскарен, за да бъде доставено удоволствие на Бойко Борисов, както и да бъде внушено, че протестиращите, искащи оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, имат същото отношение и към Румен Радев“. В отговор на това днес протестиращите повече от 4 месеца се събират в 20 ч. пред сградата на БНТ.

„Единни сме силни“ започва своя протест тази вечер (128-и ден) в 18.00 ч. пред сградата на Министерски съвет, след това ще се отправи към СБЖ, за да им окаже своята подкрепа след влизането на полиция и прокуратура в зданието на Съюза на журналистите, а после тръгва към БНТ, където ще подркепи участие на президента в „Панорама“.

Ето какво обясняват те в своята декларация:

„Декларация от протестиращите от Орловград – Протест Блокада, Палаткови лагери пред СУ и Президентството и НГИ „Системата ни убива“, обединени под мотото „Единни сме силни“

Когато преди 4 месеца се случиха събитията в Росенец, а Прокуратурата нахлу в Президентството, всички български граждани, на които им беше омръзнало от цялото беззаконие, от „бухалките“ срещу неудобните, от използването на институциите за лична саморазправа и репресии, излязохме спонтанно на площадите и вече повече от 120 дни сме там ежедневно. Няма да забравим 9 юли, когато Президентът Румен Радев излезе сред нас и извика „Мутри вън!“.

От тогава, до ден днешен, Президентът остана единствената реална опозиция на сегашната пагубна, авторитарна и некадърна власт. Неговата роля е несъмнена и значима, защото през цялото това време той не спря да отправя сурови критики срещу тези, срещу които и ние се борим. Затова ние го уважаваме, защото също като нас, той не се отказа да нарича нещата с истинските им имена.

За нас е неприемливо в такава тежка ситуация, когато властта тотално е абдикирала от задължението си за управление на България, да се неглижира ролята на Президента и той да бъде поставян на мястото, където за протестиращите седят главният прокурор и министър-председателят.

Припознаването на нови врагове е в разрез с нашия девиз „Единни сме силни“. Враговете отдавна са ясни и ние сме по площадите именно заради тях. Президентът Румен Радев не ни е враг и ние уважаваме неговата смела и безкомпромисна позиция, която напълно съвпада с целите на нашия протест – оставките на министър-председателя и главния прокурор.

Призоваваме всички опозиционни организации да се концентрират върху актуалните теми на деня, а не да търсят нови полета за конфронтация, които биха обслужили единствено хората, срещу които протестираме.

Призоваваме и всички български граждани довечера да бъдат пред БНТ, за да защитим Президента от подготвените провокации.

Мутри, вън! Оставка на Борисов и Гешев, за честно, справедливо и достойно управление на България“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.