Профeсор Радулов: Борисов е много смешен, съветвам го да се прегледа

Профeсор Радулов: Борисов е много смешен, съветвам го да се прегледа
“Виждаме, че и делото на Бобоков върви към същия неуспешен финал, но успешен за него.

Аз си мисля за това, че прокуратурата ни дава един много лош пример как тези, които би трябвало да опазват закона, всъщност непрекъснато и последователно изпадат в страшно противоречие със собствените си задължения и го нарушават. Това, което отсъжда съдът е, че арестът и на Милушев, и на Пламен, е противозаконен“.

Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ експертът и преподавател по национална сигурност в Нов български университет проф. Николай Радулов. Коментарът у е по повод това, че българският съд постанови, че арестът на президентския секретар Пламен Узунов, случил се през миналото лято, е незаконен.

“Всъщност, ние нямаме ли престъпление против националната сигурност, когато тежко въоръжени мъже нахлуват в президентството? Не трябваше ли целият екип от служители на НСО да бъде уволнен?“, запита проф. Радулов, а след това продължи така:

“Защото, ако идеята е да пазят президента от хора, които се движат по улицата и не са нормални и без да искат ще влязат във вратата, или от някоя бабичка, която се е объркала къде е влязла и си мисли, че е в ЦУМ, а влиза в президентството, то такава охрана не ни трябва“, категоричен е експертът по национална сигурност.

“Президентът е върховният главнокомандващ. Какво трябва да се напише? Че могат да влизат в неговата институция и да се гаврят с него ли?“, коментира проф. Николай Радулов въпроса за правомощията на НСО.

„Идеята да задържиш президентски съветник е само инструмент за това да унижиш президента. И ние виждаме как това са едни непрекъснати опити. Първо, директивите, които даваше Борисов – беше да го направят смешен (б.р. президента). Но президентът по някакъв естествен мъжествен начин не изглежда смешен, каквито и глупости да се говорят по негов адрес. Докато Борисов изглежда много смешен“, добави той.

“Вие нали сте забелязали, че тези 10 години, когато ни управлява правителството на ГЕРБ, хората първо се задържат и след това се започва събирането на доказателства. Наказателно-процесуалният кодекс е обърнат с хастара навън. Такова нещо няма никъде по света“, коментира още експертът по национална сигурност.

Той обърна внимание и на състава в НСО:

“От една страна има много подготвени момчета, някои от тях са ми били студенти, момчета, които непрекъснато се опитват да се самоусъвършенстват.

Там има системи за подготовка и обучение, даже в момента този, който отговоря за подготовката на състава, е докторант в нашия департамент, и те се опитват да прокарат една съвсем модерна и елегантна линия на това, че трябва да се готвят да са готови за всичко, лицето, което пазят, да успеят да го опазят, ако нещо се случи. Тренират, интересуват се от най-новите практики в световната дейност по охрана на особено важни персони.

Но има и хора, които по същество ги интересува това, че имат статут, имат оръжие, карат бързи коли. Вие знаете, че отново и отново, и отново има катастрофа след катастрофа след неспазване на различни предимства, които имат другите участници в движението – без пуснати светлини, без причина да се бърза, и това всъщност безкрайно дискредитира тази служба.

Тя има дефекти. Самият начин, по който действа и правомощията, които са ѝ дадени, са дефектни – толкова широк кръг от охраняеми. Тя всеки ден работи срещу себе си, тя се самокомпрометира“, заключи за НСО проф. Радулов.

“Аз си мисля, че те (б.р. гардовете от НСО) не контактуват пряко със задкулисието, а дават информация на своите началници, които са свързани със задкулисието. Тук е резонният въпрос да запитаме: кое е това задкулисие? Тъй като, колкото по-нагоре се отива, толкова са по-явни връзките на управляващите с една или друга трибуквена групировка“, допълни той по темата „НСО“.

Проф. Радулов коментира и поредното нелепо изявление на премиера Борисов, който сега твърди, че управлява кризата.

„Проблемът е, че той управлява кризата, а трябва да се управлява противодействието на кризата. Схемата на управление вие я виждате. Сутринта се казва едно, след това се казва обратното. Казва се, че това обратно е най-доброто в света, а на другия ден се казва точно обратното, което вече за другия ден е най-доброто в света“.

А след това експертът по национална сигурност продължи коментара си за министър-председателя ни Бойко Борисов:

„Очевидно, че нервите му не издържат на човека. Аз бих го посъветвал все пак да отиде да се прегледа, защото според мен здравето му е в опасност.

При начина, по който живее и, както го гледам, се напряга, той не би трябвало да кара и автомобил, каквото прави непрекъснато, защото ще се удари някъде, ще получи някоя криза. Забележете, от откровените самохвалства, които започват с думите, че не обича да се хвали, ние стигнахме вече до открити заплахи.

„Нещата са толкова добри, такъв страхотен рейтинг имаме в света, че ако не се получат резултатите от изборите, които трябва да се получат, нещата много ще се объркат“. Кои са тези резултати от изборите е ясно, тъй като той го казва.

Но всъщност резултатите, с които се хвали, това са резултати, които показват, че можем да теглим още и още заеми. Тоест, тези, които имат интерес ние да теглим заеми от тях, с удоволствие обясняват колко сме добри в тегленето на заеми.

Но ние сме добри и в усвояването на заеми. През декември изхарчихме над 3 млрд., сега продължаваме да харчим безумно и вероятно до изборите ще успеем да изхарчим още 4-5 млрд., като при това продължаваме да взимаме заеми. Сега става дума за още един държавен заем от 200 млн. Най-вероятно страната ще посрещне промяната с празни джобове, както я посрещна през 1997 г.“

“Аз мисля, че първо основната цел беше президентът – да се покаже какви разбойници са неговите съветници, помощници и секретар, но тази цел не беше улучена.

Има, разбира се, и един друг елемент – елемент на отмъстителност, тъй като Пламен Узунов в битието си на служебен вътрешен министър изрита един главен секретар, който главно беше пиян, докато беше главен секретар при г-жа Бъчварова.

Той го „изрита“ ненапразно, а просто защото го хвана, и то с доказателства, че кара шефа на една от областните дирекции да окаже въздействие върху изборния процес“, върна се проф. Радулов на темата с акцията срещу служителите на Президентството.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.