Радев: Всеки ден с това управление е пагубен за България, няма да местя изборите за по-късна дата

Радев: Всеки ден с това управление е пагубен за България, няма да местя изборите за по-късна дата
Президентът Румен Радев отново скастри управляващите. Той също гарантира, че парламентарните избори ще се проведат на насрочената от него дата 28 март 2021 година.

Президентът Радев не е склонен да премести за по-късна дата изборите за парламент. Това стана ясно от думите му пред bTV.

Държавният глава обяви, че изборите за парламент напролет ще са изключително важни за конструирането на бъдещото управление и партиите трябва да покажат как в криза ще мобилизират избиратели.

„Всеки ден с това управление е пагубен за България. Това е моя ясна позиция и ние го виждаме, и усещаме. То е пагубно и за източването на бюджета, и за здравето на хората, и за оцеляването ни като народ. Няма място за спекулации – страховете, които се насаждат, че ще има бум на заразените“, каза Радев, пише Novini.bg.

Президентът гарантира, че ще подпише указа с датата за изборите навреме, за да бъде обнародван на 26 януари. По думите му ходът на епидемията не може да се предвиди.

„Управляващите, които имат амбиция да управляват пак, трябва да докажат, че в криза могат да организират един безупречен изборен процес. Всички партии да докажат, че в условия на криза могат да достигат до най-широк кръг от българския народ и да мобилизират подкрепа“, коментира президентът.

Радев коментира и евентуално кандидатиране за втори президентски мандат. „Ако реша да се кандидатирам, и в отговор на всички спекулации, мога да ви уверя, че нито ще се моля, нито ще влизам в задкулисни договорки с партийни централи.

Моят диалог е с честните българи, хората от ляво – от моето политическо семейство и хората, които излязоха по площадите да защитят демокрацията и справедливостта, които знаят, че с този управленски модел България няма бъдеще“, добави той.

Президентът коментира и действията на прокуратурата: „Прокуратурата с размах разнищва шпионските мрежи на Руската федерация, а не може да види явните улики в записите и шкафчетата на премиера. Това е явно доказателство къде стои българската прокуратура

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.