Радев с прогноза по скандала „Пандора“: Явно ще излизат още много хора

Радев с прогноза по скандала „Пандора“: Явно ще излизат още много хора
„Службите са длъжни да предоставят информация. Изненада ме името на Николай Младенов в Пандора Пейпърс.

Не съм чул за Бобокови. Все пак правете разлика между хора от бизнеса и политически фигури“. Това заяви президентът Румен Радев по време на брифинг.

„Имам много друга работа. Знаете разписанието на президента – важни събития и тук, и навън“, каза държавният глава.

Във връзка с гражданството на бившия министър на икономиката Радев посочи: „Това е абсолютно правен казус и няма нищо общо с личността на Кирил Петков.“

„Във всички виждам сериозен опонент, не деля кандидатите за президент. Приемам подкрепата от всички граждани, както винаги съм го правил“, коментира още Радев.

Припомняме ви, че името на бившия външен министър и високопоставен дипломат от ООН Николай Младенов изплува като втория българин от разследването „Пандора пейпърс“. Другият българин е бившият депутат от ДПС Делян Пеевски.

Фирмата на Николай Младенов се казва Afron Enterprises и е регистрирана на Сейшелските острови.

Тя работи от 2013 до 2017 г., когато Младенов е на много висок и отговорен пост в ООН. Той не е регистрирал фирмата си в декларацията, която е длъжен да попълва всяка година като високопоставен служител.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.