Радев свиква КСНС заради Русия и състоянието на армията

Радев свиква КСНС заради Русия и състоянието на армията

Президентът Румен Радев е свикал заседание на КСНС заради заплахи за националната сигурност и състоянието на въоръжението сили, пише „24 часа“.

Парламентарните партии, които участват в консултативния съвет по право, вече са получили поканите си от държавния глава. Поканите са получени и в правителството.

Заседанието е насрочено от Радев за вторник, 15 февруари, от 14 часа. А темата е формулирана „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“.

Предвидено е да има специален доклад на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Свикването на КСНС идва само ден, след като министърът на отбраната Стефан Янев призна, че струпването на руски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност.

Янев също така обяви и, че американски войници все пак ще се включат в българската батальонна бойна група.

От днес пък започна съвместната охрана на българското небе с изтребители на Испания.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.