Мрежата настръхна срещу поредната гавра с “Аз съм българче”: КИРЯК- СТЕФЧОВЦИ ОТ “ХЕРМЕС”, ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!

Мрежата настръхна срещу поредната гавра с “Аз съм българче”: КИРЯК- СТЕФЧОВЦИ ОТ “ХЕРМЕС”, ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!

Е, НЯМА ТАКОВА ПАДЕНИЕ! „Аз съм българче“ на Вазов до трибагреника, който пък се издига от българче (?) със синьо-жълт украински пуловер… Подтекстът е ясен и за слепите!

Има още една хипотеза – книжката е предназначена за украинските деца у нас, които сега се борят с българския език. Много нескопосана работа – „Аз съм българче“ да събере на една корица байряците на България и Украйна. Демек, евросолидарност в действие, зад широкия гръб на народния поет! Нещастници!

Ама какво се чудим – вече 2 години украинският флаг се вее над уж българската столична община. Е, как да не се тревожим за съдбата на Вазовото стихотворение? Бойкот на издателство „Хермес“ – видя се, че там работят същите опасни еничари, като в „Свободна Европа“!

И за тези, които ще кажат, че е фейк-новина – книжката я има в каталога на издателството, цена 4 лева. А анотацията за изданието на „Хермес“ е още по-цинична, спрямо дядо Вазов: „В сборника са включени едни от най-популярните и родолюбиви стихове на класика на българската литература Иван Вазов“.

Кирякстефчовци от „Хермес“, проклети да сте!

Валентин Бояджиев

И понеже сегрегацията на “Аз съм българче!” било фалшива новина, нямало такова нещо…Вижте най-новото издание на Вазов, включващо стихотворението. От края на 2023 г., издателство “Хермес”…

Туй българче що е облечено в цветовете на украинското знаме, бре, мискини продажни?

Случайно? Щото е много фешън? Свършиха се другите цветове?Стилистично решение на дизайнера?

Това е пълна перверзия, мен ако питате.Българоукраинче. “Аз съм българче!” като рекламен бранд на Зеленски. Другия път ще обърнат сюжета – детето от корицата ще е облечено в българска носия и ще срича “Аз съм украинче”.

Най-безсрамно вклиняват геополитика в изконната българска класика, и то на визуално ниво. Прави го изкупената, грантова интелигенция, за да си заслужи кинтите отвън, да зададе тренд и да се подмаже на правителството. “Аз съм българче!”, Вазов, учебниците ни по история, паметта, образованието, културата, всичко българско и родно са в опасност, приятели, и това не е дезинформация.

Киряк-Стефчовците са сред нас и даже не чакат заповед – безчинстват, отродяват за собствен кеф и от комплекси. Защото слугата винаги е много по-кръвожаден от господаря си.”Аз съм българче!” е архетип, структуроопределящ самосъзнанието ни и родовите чувства. То не е просто поетичен текст.

Очевадно е, че стихотворението е подложено на асимилаторска диверсия. Като си затваряме очите, това няма да се поправи. Обидно е да припомняме – децата си ги родихме българчета, не украинчета…Комуто не харесва, да ходи в Украйна.

Недялко Недялков

Нито една книга повече в моята библиотека от издателство “Хермес”!Запомнете измекярите!

Моля, споделяйте! Нека научат как оценяваме тази гавра!

Зоя Б. Деянова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.