Радев: Разпитът на премиера е чисто институционално изнудване

Радев: Разпитът на премиера е чисто институционално изнудване
Като форма на институционално изнудване определи президентът Румен Радев предстоящия разпит на премиера Кирил Петков.

„Очаквам мнозинството да застане зад премиера“у допълни той.

Държавният глава заяви, че е илюзия да се мисли, че демокрацията и правовият ред ще бъдат възстановени изведнъж. „Между президентството и изпълнителната власт има конструктивно сътрудничество“, категоричен бе Радев.

Той коментира и темата за „златните паспорти“. Според него, това е порочна практика, която трябва да се преустанови. „От страна на президенството целият процес е абсолютно прозрачен, а г-жа Йотова дори инициира допълнителни проверки“, подчерта Радев, предаде актуално.ком.

Президентът е удовлетворен от факта, че Конституционният съд е потвърдил решително внесеното от предишния министър на правосъдието Янаки Стоилов искане към ВСС.

„Остава въпросът дали е пригодно това мнозинство от ВСС и аз съм песимист този състав да вземе рационално решение“, каза Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.