Радев: Юмрукът ми обединява българите около ценности

Радев: Юмрукът ми обединява българите около ценности
Този юмрук обединява българите около ценности.

Така президентът Радев отговори на въпрос дали неговият вдигнат юмрук обединява хората, предаде БГНЕС.

Той (юмрукът) дава вяра, че можем заедно да намерим решение за всички предизвикателства, за да имаме една успешна България, коментира още президентът в Стара Загора.

Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел, каза още президентът, цитиран от „Фокус“.

„Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България.

Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой всъщност за какво се бори и как ще го постигне“, заяви още президентът.

Държавният глава честити празника на всички старозагорци. „Стара Загора устоя на бурите на времето, на предизвикателствата на историята и се превърна във вечния град на България“, посочи още той.

Поел съм като лична кауза максимално възможно да отдалечим срока за затваряне на компелкса „Марица Изток“. Това каза президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев.

„Не просто да го отдалечим, но да направим така, че Марица Изток да остане енергийното сърце на България“, посочи още Радев.

По думите му става въпрос не само за въглища, а и за улавяне на въглеродните емисии и тяхното депониране, както и алтернатива за газ и не само. „Работим активно с водещите български университети, с чужди представители така, че тук да се внедрят възможно най-съвременните технологии като добиване на енергия със соларни възможности. Има огромна територия, която не подлежи на рекултивация и тя може да бъде използвана. Има нови технологии за производство на водород и там на място има всички условия. Най-важното, което можем да решим, има природни дадености така, че с едни съвременни технологии да можем да решим основният проблем пред енергетиката на бъдещето – съхраняването на енергията“, подчерта още президентът.

Трябва като общество да обединим усилия и да спрем тази необуздана агресия на пътя, каза още президентът.

„Искам да изкажа своята съпричастност на лекарските екипи, които полагат грижи за тези млади хора и съответно искам да споделя, че това е едно изключително грозно явление – тази ненаказана война по нашите пътища. Това не е явление в Стара Загора. Има го и във всички градове на България. Трябва като общество да обединим усилия и да спрем тази необуздана агресия. Мога да кажа, че това е абсолютна престъпност и безотоговронс към най-висшат аценност.

„Искам да поздравя кмета г-н Тодоров за неговата решимост да се справи с това явление, за предприетите твърди мерки. Очаквам скоро да има резултат и Стара Загора да се превърне в пример как трябва да се борим с тези явления – със съоръжения по пътя, с видеонаблюдения така, че да преодолеем основния недостатък. Правилно казвате да има по-строги закони, но и в момента има закони. Проблемът е, че тези хора трудно се регистрират като нарушение и след това трудно се наказват. Затова видеонаблюдението трябва да бъде навсякъде така, че да може да се регистрират тези нарушения и съответно да има присъда“, допълни още държавният глава.

„Ще препоръчам на министъра на вътрешните работи още веднъж да праразгледат нормативната база, да предложат нови промени за още по-строги наказания, за по-ефективни механизми да се разкриват и регистри,ат тези нарушения и да бъдат внесени в следващия парламент“, допълни още президентът.

Той коментира и новите разкрития по досиетата „Пандора“ и информацията, че сред българските имена там е това на Делян Пеевски.

„Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре в България. Това не говори добре за нашите разследващи и правоохранителни органи“, каза Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.