Рашков: 78 политици и магистрати не са декларирали имоти и пари в чужбина, прокуратурата 2 г. ги крие

Рашков: 78 политици и магистрати не са декларирали имоти и пари в чужбина, прокуратурата 2 г. ги крие
„Върховната касационна прокуратура е проверила през лятото на 2019 г. по искане на главния прокурор тогава Сотир Цацаров имена на магистрати, депутати и хора на високи постове в местната и изпълнителната власт за имоти и сметки в чужбина.

По нашия закон е трябвало да декларират всичко това, но не са направили го направили до 2019 г.

Възложена е на 19.07.2019 г. проверка, която е приключила, но за половината от тези лица. Те не са 38, а 78. Има и починали между тях.

Живите подлежат на санкция и бих ги посъветвал да декларират, каквото имат още сега, защото иначе върху тях може лесно да се влияе – те са уязвими.

Има даже член на Висшия съдебен съвет в групата. Прокуратурата е длъжна да вземе мерки по отношение на тези лица, както и да публикува кои са.

Приключила е проверката за 38 души – магистрати (съдии, прокурори) и политици. Имената са в прокуратурата – Върховната касационна.

Оттогава и до ден – днешен не знаем какво е предприела, предприела ли е нещо изобщо, защо не се информира обществеността тази институция.

Включително е налице и имущество в офшорки.

Всички тези неща са изяснени, но не са публикувани”, заяви пред Сашо Диков вътрешният министър Бойко Рашков.

Радостина Тонева , 19 минути

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.