Румен Радев: ИДВА ГЛАД! А кабинетът продължава да се занимава с глупости!

Румен Радев: ИДВА ГЛАД! А кабинетът продължава да се занимава с глупости!
Румен Радев не скри тревогата си от реалната опасност!

Румен Радев заяви нещо страшно и зловещо днес в Пловдив, където беше на посещение във ВСИ. Президентът предупреди, че идва глад. Голям глад в световен мащаб, но за малката ни държава последиците ще са още по-тежки.

„Войната в Украйна носи със себе си ужасяваща продоволствена криза. Държавата няма как да прибере своята реколта, а това е огромен проблем в световен мащаб.

Вече е факт намаленото производство на зърнени храни, на месо, мляко и млечни продукти. А най-лошото е, че родното селско стопанство има големи проблеми. Не успяхме да си защитим позициите пред ЕС и субсидиите за земеделието са недостатъчни.

Субсидии получават едрите производители, а малките фалираха, бяха принудени да избягат в градовете, за да търсят препитание.

Трябва да се намери решение, да се мисли как субсидиите да отидат при хората, а не правителството да се занимава изцяло със странични неща, които не касаят народа ни пряко“, заяви Румен Радев.

Държавният глава за пореден път апелира към кабинета на Кирил Петков да насочат вниманието си към бита на българите и да работят за намаляване на цените.

Които към днешна дата вече бият всякакви рекорди. Както и да се работи за доставките на евтин газ от Русия.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.