Десетки са загиналите при наводнения в Япония

Десетки са загиналите при наводнения в Япония

Снимка: БГНЕС

Близо 40 души се смята, че са загинали заради проливните дъждове в Япония, предаде Ройтерс.

Те предизвикаха наводнения и свлачища през уикенда и до момента отнеха живота на 21 души. Още 18 не дават признаци на живот и се смята, че са мъртви, но смъртта им още не е потвърдена официално, а 13 души са в неизвестност, каза на пресконференция главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга.

Суга каза, че около 40 000 военни са се включили в спасителните мисии, а в евакуационните центрове се взимат всички мерки за предотвратяване на зараза с коронавирус.

Рекордно количество дъжд падна в събота сутринта в префектурата Кумамото на остров Кюшу, заради което преляха реки и бяха наводнени зони с малка надморска височина.

Това е най-тежкото природно бедствие в Япония от тайфуна Хагибис през октомври миналата година, отнел живота на около 90 души.
/БТА/


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.