Румен Радев отсече: Няма да приемем еврото! Не и при тези ниски доходи на населението!

Румен Радев отсече: Няма да приемем еврото! Не и при тези ниски доходи на населението!
Румен Радев каза последната си дума относно приема на еврото!

Президентът заяви последната си дума по отношение на въвеждането на еврото у нас.

Генерал Румен Радев е категоричен, че няма да има смяна на валутата в държавата, докато доходите на основната част от населението са повече от ниски.

Румен Радев твърдо против приема на еврото толкова скоро

Още повече сега, когато икономическата криза от пандемията се смеси с тази от войната на Русия и Украйна, а цените удариха нечувани рекорди.

Румен Радев не е против еврото по принцип, но обясни, че трябва да се мисли при този най-важен и решаващ ход, след който няма връщане назад.

„Да, аз съм приел отдавна идеята за интегрирането на България в Европейския съюз, но това интегриране ще стане единствено ако няма риск за бъдещето на народа ни.

В днешната ситуация това е напълно невъзможно и граничи с абсурд.

Кое ни гарантира, че нашата икономика е или ще бъде конкурентоспособна за еврозоната?!

Еврото може да бъде поставено на дневен ред у нас само и единствено, когато се повишат доходите на населението. Само тогава.

И под повишаване разбирайте чувствително повишаване. Всичко друго ще ни доведе до хаос и още по-голяма бедност“, казва Румен Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.