САЩ очакват мрачна икономическа картина идните месеци

САЩ очакват мрачна икономическа картина идните месеци

Снимка: архив, БГНЕС

Съединените Щати очакват мрачна икономическа картина през следващите няколко месеца. Според икономическия съветник на Белия дом Кевин Хасет нивото на безработица може да достигне 16%, предаде БНР.

Хасет заяви, че ситуацията изисква големи, добре обмислени политики.

Той също коментира, че все още има причина хората да са обнадеждени за бързо възстановяване, особено ако Белият дом се споразумее с конгреса за още един пакет икономически стимули.

Още по темата

26 апр 2020 22:00

38

25 апр 2020 12:16

140

Реалността в САЩ обаче кара много анализатори да са песимистично настроени, като се има предвид, че подалите заявление за помощ при безработица през изминалите 5 седмици са 26 милиона.

Междувременно в Ню Йорк губернаторът Андрю Куомо обяви, че 367 души са загинали от коронавируса в събота. Куомо определи това като “ужасно,” но коментира, че броят е почти двойно по-малко от починалите за един ден по време на пика на пандемията там. Броят на случаите на коронавирус в САЩ доближава един милион, а жертвите са най-малко 54 350.

Някои щати започнаха процес по отслабване на мерките за социална дистанция, но Дебора Брикс – координаторът на групата към Белия дом за справяне с коронавируса, очаква рестрикции да има до края на лятото.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.