Службите подхващат недосегаемите от времето на ГЕРБ

Службите подхващат недосегаемите от времето на ГЕРБ
Българските служби започват масово да разследват ръководители, които бяха недосегаеми във времето на управлението на ГЕРБ, твърди сайтът Lupa.bg.

Шефовете на отдели в полиция са получили заповеди да събират информация и да разследват хора, които по времето на управлението на ГЕРБ бяха недосегаеми и прикриваха и извършваха нарушения .

Преди изборите тези хора плашеха журналистите чрез жалби в полицията и демонстрираха сила с властта, която имаха чрез връзките си.

Медията ни научи, че полицейските служби, вече издирват журналисти, изкарвали нередностите наяве и ги молят да им съдействат с повече информация.

Криминален журналист на Lupa.bg също е бил привикан и оказа съдействие на службите.

Това се случва в противовес на предишното време, когато вместо изнесената информация за корупция да бъде проверена, се привикваха журналисти по районните управления след жалби на „ощипани шефове“.

Според медията скоро ще има зрелищни акции, в които с белезници ще бъдат изкарани шефове, които бяха сила по време на управлението на Бойко Борисов.

Междувременно по-рано днес МС даде предложение за отстраняването от поста на главния секретар на МВР.

По предложение на Министерски съвет президентът Румен Радев подписа указ за освобождаването на главен комисар Ивайло Иванов от поста главен секретар на МВР.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде Фокус.

Ивайло Иванов бе назначен за главен секретар на МВР през декември 2018 г. Преди това той ръководеше столичната полиция.

Малко след като встъпи в длъжност, служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков освободи административния секретар на МВР Бойко Славчев. Отстранен бе и шефът на инспектората Николай Гешев.

Новите зам.-министри в МВР са Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.