Ромски квартал в Перущица под блокада заради коронавирус

Ромски квартал в Перущица под блокада заради коронавирус

Снимка: Pixabay

Ромският квартал “Запад” в Перущица осъмна блокиран. На всичките 4 входно-изходни артерии има контролно-пропускателни пунктове. Полицейски патрули не допускат никой да влиза или излиза от махалата, в която живеят близо 500 души. Полицейски бус разпръсква хората, събрали се на улицата, съобщи Нова тв. 

Махалата е затворена, след като са открити 5 случаи на коронавирус. В квартала има и огромно напрежение, тъй като хората са възпрепятствани да идат на работа. 

Още по темата

18 юни 2020 07:47

38

18 юни 2020 06:15

95

Жители на квартала твърдят, че знаят кои са заразените. Един от тях е бил приет в болница. Властите смятат, че новозаразените са имали контакт с много хора, но никой от тях не е пристигнал от чужбина. 

Първият регистриран случай е на 54-годишен пастор. Преди той е посетил личния си лекар, който му е поставил диагноза пневмония и го е изпратил за домашно лечение. Състоянието му обаче се влошава и той е транспортиран в Инфекциозното отделение на УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. Пасторът е заразил още 4 души, които вече е доказано, че са носители на заразата. Те също са били контактни с много хора. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.