Службите следили със СРС-та 3310 души, основно от престъпни групи

Службите следили със СРС-та 3310 души, основно от престъпни групи

Снимка: Pixabay

Депутатите приеха два доклада за работата на службите по сигурността за 2019 година.

Единият е на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, другият е отчет на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

От докладите стана ясно, че се е запазил броят на лицата, спрямо които са се използвали СРС-та.

Увеличени са исканията до мобилните оператори чрез съдебни разпореждания за достъп до данни.

През 2019 г. са използвани Специални разузнавателни средства по отношение на 3310 лица. За 3569 процедури през изминалата година са изготвени 6039 искания за използване на СРС, по които съдиите са постановили 5396 разрешения и 643 откази.

Най много са СРС-ата за следене на организирани престъпни групи – 2617 бр. Разузнавателните средства за проследяване на наркотични вещества са 803 бр., а за акцизни стоки са 279.

213 са средствата ползвани за установяване на кражби, 178 за подкупи.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.