Учителят Тео: Нещата отиват на зле. Това е изкуствено раздухвана истерика и целта е пренареждане на света

Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло“.

Това каза БНР Теодосий Теодосиев, преподавател по физика и приложна математика в Математическата гимназия в Казанлък, наричан още Златния учител на България.

Според него не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.

„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата.

Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял.

Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Целта е пренареждане на света. Нищо не става случайно“, убеден е той.

Той смята, че коронакризата ще свърши, когато постигне целта си – когато се получи достатъчно дълбока икономическа криза. Според него не могат да се приложат и математически модели – те са приложими само ако напълно случайно става всичко.

„Моето мнение е, че нещата не стават случайно. Математическите модели важат там, където има теория на вероятностите, а тук те са непригодни“, каза той в интервю пред БНР.

„Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи по 15 часа на ден. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък… Хората не искат да мислят“, убеден е той.

По думите му решенията не се вземат у нас, а на по-високо ниво. Нашето правителство е послушно на тези, които са началниците. Има правителство в сянка, което движи нещата, смята физикът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.