Станишев зове за икономически антикризисен щаб

Станишев зове за икономически антикризисен щаб

Снимка: БГНЕС

Според проучвания на Alpha research 25% от българите за този месец и половина рязко са обеднели. Друг значителен процент има намаляване на доходите. Един от големите резултати на тази криза е не физическото социално дистанциране, а неравенството, което нараства и отговорност на държавата да хвърли всички усилия, за да промени това. Това каза президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев по Нова тв.

Още по темата

4 май 2020 08:35

22

1 апр 2020 19:44

110

В здравен аспект мерките на правителството срещу коронавируса бяха успешни и това личи по броя на заразените хора. Социалното дистанциране и другите медицински мерки дават своя ефект. В сравнение с другите европейски страни, виждаме, че сме доста по-добре. Големият въпрос е икономическите и социалните мерки, защото за тях няма достатъчно ясна комуникация от страна правителството”, заяви Станишев.

Той посочи, че е ограничен броят на фирмите, които могат да ползват мярката „60/40“. По думите му трябва да се мисли много сериозно за истински икономически антикризисен щаб, защото след месец и половина са нанесени много тежки следи върху икономиката, особено върху малките и средните фирми.

“Трябва да се мисли за излизане от тази ситуация, тъй като вече има хоризонт за разхлабване на мерките и връщане към един що-годе нормален икономически живот. Това изисква много широка дискусия, най-вече в парламента, и национално съгласие. Моето впечатление е, че когато има криза от този мащаб, хората очакват политиците да се разбират в името на националните интереси”, подчерта президентът на ПЕС.

Той добави, че правителството трябва да направи много повече, за да постигне това съгласие и да привлече всички възможни експерти, за да види икономическите мерки.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.