“Чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента.“ Най-интересните цитати в записа от събранието на ПП

“Чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента.“ Най-интересните цитати в записа от събранието на ПП
„Продължаваме промяната“ са си поставили за цел пълна чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента в цялата администрация, както и премахване на „руския актив, който е влязъл дълбоко“ в специалните служби.

Това става ясно от пълния запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, проведен онлайн вечерта на 21 май.

Записът е направен и беше разпространен днес от депутата отцепник от ПП-ДБ Радостин Василев.

На Националния съвет Асен Василев разказва също така, че Бойко Борисов му е признал: „Ами те даже и от чужбина ще ме пазят, щото съм им важен да има правителство“.

Ето най-интересните акценти в записа от събранието на ПП:

1) Мъжът и кумът на Мария Габриел

Кирил Петков: Мъжът на Мария Габриел е третият в ЕНП, нейният кум е човекът, който е започнал цялата партия. Колкото и да си мислехме, че тя е просто една „калинка“, а Бойко решава всичко, в случая е малко по-сложна играта – това е големият контакт на ГЕРБ с ЕНП. Нейният свят не е България, нейният свят е в Брюксел.

2) Илиян Михов предложен за премиер

Кирил Петков: Говорихме с Борисов и за експертен кабинет. Борисов каза: „Аз не го искам“. Даже говорихме за Илиян Михов в Сингапур – един пич, който става за премиер, който и ние му имаме доверие. Борисов вика: „Не го знаем. Вие не го знаете много добре. Той не е в България“.

3) Чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента

Асен Василев: Ако отидем на избори, изобщо не е ясно дали ще отидем на избори заедно с ДБ, а ако сме без тях на избори, ще се борим евентуално за трето място. Ако направим кабинет, това ще ни позволи да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента от места…Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри, че закононно-незаконно трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенции. Първите две седмици. Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това, в това число даже го гонят него лично юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър в този кабинет.

4) Можем „да си тръгнем с гръм и трясък“

Николай Денков: Ако след първата щета ние не можем да реализираме позитивите, заради които тръгваме всичко да правим, трябва да си тръгнем с гръм и трясък…Хубавото е, че аз бих го правил в някакъв малък вариант навремето, знам какво е, има си малко предварителна подготовка, медийна подготовка и накрая ако има достатъчно добра изненада, всъщност се получава.

5) Еврото – паралелна разплащателна валута

Асен Василев: Моят план е да се въведе еврото като паралелна разплащателна валута в България на лева. Това означава, че всички страхове ще са изчезнали, защото всеки ще има поне година избор дали да си получава заплатата в евро или лева, да пазарува в евро или в лева.

6) „Да изчистим руския актив, който е влязъл дълбоко в службите“

Кирил Петков: Борисов също иска да вземе службите от президента. Как можем да се измъкнем да не са негови хора? Да кажем, че ще поискаме външни консултанти да ни помогнат с част от структурирането на службите…това ни дава някакъв шанс да изчистим руския актив, който е влязъл дълбоко в службите. Това е доста вероятен сценарий, не сме сами, а и с въшните партньори.

7) „Това правителство ще продължи до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента“

Асен Василев: Това правителство ще продължи до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента. Последният ден, в който Габриел трябва да е премиер, това ще е последният ден на това правителство.

8) „Ако Радев с Гешев заедно тръгнат да бият по Борисов“

Кирил Петков: Единственият начин ГЕРБ реално да падне е ако Радев с Гешев заедно тръгнат да бият по Борисов, но падът на ГЕРБ в този момент няма отива към нас, а ще отива към това, което те са създали, защото кметовете ще си прехвърлят организациите.

9) Борисов казал, че го пазят от чужбина, защото им е „важен да има правителство“

Асен Василев: Бойко каза: „Ами те даже и от чужбина ще ме пазят, щото съм им важен да има правителство. Ето как пазят Сашо Николов – те му вдигнаха обвинение и на следващия ден беше поканен на прием в американското посолство“

10) „Ние искаме да разкараме Гешев и да ограничим президента“

Асен Василев: Ние искаме да разкараме Гешев, да ограничим президента и тогава да се ходи на избори. И местните избори искаме да се правят с полиция, която ние контролираме или с полиция, която контролира президентът? Това са въпросите, които стоят реалистично на масата.

Очаквайте подробности.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.