Чист соц

Чист соц

Чист соц са новините вече. Добре, че е амнезията на тоя народ. Иначе щеше да разбере с ужас на каква въртележка са го качили.

Чист соц е новината, че някакъв танкер с газ се разтоварва. Соц са журналистките, които не питат къде се разтоварва. Соц е военната тайна откъде е дошъл и колко струва. Как ще стигне до нас – чист соц. Глупости на търкалета се ронят от телевизора – всички се правят, че официалното е истинско. А то си е чист соц.

Чист соц е наводнението в Русе. Всички знаят защо. Тоя път обаче няма комитет на интелектуалци. Соцът създаваше интелектуалци колкото за комитет. Сега в Русе улиците са реки, а каналите били почистени. Ето това е – ако не знаете – чист соц.

Чист соц са забраната на руските канали. Не защото са свещени и любими, а защото вече са платени на броудкастъри и кабеларки. Това е западен соц, под натиск от нашите тепегьози. Мечтата на неолибералите – няма руски канал, няма Пушкин. По соца беше така с американското…

Кирил Петков отишъл да види нива, ударена от градушка. Чист, рафиниран соц, смешен и карикатурен. Не е даже пиар – това е наглост, маскирана като съчувствие. Е, като отиде, как се чувства Кирил Петков? Усмихнат, даже весел той от нивата с градушката обясни как само ше ремонтира военна техника за Украйна. Няма да продава. Лъжа, като истински чист соц

А Асен Василев каза, че имало нещо, което се прави, за да се задържи инфлацията. Е, не питайте какво, това е соц дрънкане, без значение и само, за да има новини в 12 часа.

Цял ден над София летят въртолети. Кой се вози на тях? Може би е някой висш държавен и партиен ръководител, който отива до една нива, която е я ударена от градушка, защото ръководителят е забранил ракетите против градушки, които градушки … от посолството, което забранява борбата с градушките.

Мартин Карбовски

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.